Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in davetlisi olarak İstanbul’da katıldığı 10’uncu Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz enerji kaynaklarının bir barış projesine dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu ilke benimsenir ise işte o zaman ilgili tüm tarafları kucaklayan işbirlikleri kurulabilir ve enerji kaynakları bölgemiz için refah kaynağı olur” dedi.
Nami, sadece Kıbrıs’a değil, Doğu Akdeniz Bölgesine de faydası olacak olan Kıbrıs sorununun çözümü için Kıbrıs Türk tarafının her türlü çabayı gösterdiğini ve iradeyi koyduğunu; ancak çözüm için gerek Kıbrıslı Türklerin, gerekse garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu olumlu yaklaşımlara rağmen Rum liderin masayı terk etmesi nedeniyle çözüm çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.
Nami şunları kaydetti: “Bu durumun faturası artık Kıbrıs Türk halkına kesilmemeli ve bize karşı uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyonlara artık son verilmelidir. Duruşumuz nettir. Doğu Akdeniz enerji kaynakları bir barış projesine dönüştürülmelidir. Bu ilke benimsenir ise işte o zaman ilgili tüm tarafları kucaklayan işbirlikleri kurulabilir ve enerji kaynakları bölgemiz için refah kaynağı olur.”
KAYNAK: TAK